Haber

KADEM’in deprem bölgesine yardımları sürüyor

?????? Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için başlattığı kampanya devam ediyor.

KADEM’den yapılan açıklamaya göre Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, depremzedeler için bölgede yapılan yardım çalışmalarını anlattı.

Depremden haberdar oldukları ilk andan itibaren hızla toplanıp durumu değerlendirdiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden AFAD ve Kızılay ile iletişime geçerek kan bağışı ve acil ihtiyaçlar için yardım çağrısında bulunduklarını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, depremin ardından hızlı bir şekilde Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın başkan yardımcıları ve yönetimden bir heyet ile bölgeye giderek depremzedeleri ziyaret ettiğini kaydetti.

“Mobil kadın destek merkezleri oluşturmaya başladık”

Başta kadın ve çocuklar olmak üzere depremzedeler için özel çalışmalar başlattıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Üyelerimiz ve gönüllülerimizin büyük emeği ile bölgeye ciddi yardımlar ulaştırırken, özel ihtiyaçlar için gezici kadın destek merkezleri oluşturmaya da başladık. kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılıyoruz.Mobil merkezlerimizde sosyal hizmet uzmanları ve psikologlarla birlikte çalışıyoruz.KADEM gönüllüleri depremzedelere sadece psikolojik destek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda devlet ve kuruluşlar tarafından sağlanan haklarına ulaşmaları için de rehberlik ediyor.” sözlerini kullandı.

Bugüne kadar toplanan yaklaşık 12 milyon lira ile Gümrükçüoğlu, 4 tır temel gıda, 2 tır su, 3 depo akaryakıt, 2 tır çocuk bezi, bebek bisküvisi, ıslak mendil, kadın hijyen seti, 3 bin 500 battaniye, 8 bin eşarp, bereler, eldivenler. 25 bin hijyen seti, 5 bin yağmurluk, 65 bin kişi kadın, erkek ve çocuk iç giyim, 22 bin kadın, erkek ve çocuk termal grubu, bin PowerBank, 2 bin atkı/şal, 250 piknik tüpü, 30 bin çorap, 110 çadır 110 adet sobayı bölgeye teslim ettiklerini bildirdi.

Depremden etkilenenler için psiko-sosyal güçlendirme anlamında bir yol haritası hazırladıklarını belirten Gümrükçüoğlu, bölgedeki manevi ilk yardım çalışmalarını gönüllülerin katılımıyla yaygınlaştırmayı ve taşınabilir kadın sayısını artırmayı planladıklarını bildirdi. takviye merkezleri

Gümrükçüoğlu, deprem bölgesinde sosyolojik değerlendirmeler yapmak için alanda uzmanların da bulunacağını da belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu