Haber

CHP Eskişehir Aday Tanıtım Toplantısı… Özgür Özel: “Erdoğan Türkiye’ye Yeni Oyun Kuruyor.

Haber: MELTEM KARAKAŞ – Kamera: ÜNAL AYDIN

ESKİŞEHİR – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda; “Farkında mısınız? Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin popülist, şeffaf, çalışkan, çalmayan, israf etmeyen, kaynakları yandaşına değil vatandaşa dağıtan belediyesine karşı; bu anlayışla rekabet etmek yerine çok büyük bir cephe kuruyor. bize karşı, CHP’yi deyim yerindeyse yalnız bırakarak, geçmişte ittifak yaptığımız kişileri karşımıza çıkararak, geçmişte partimizde olanların bile karşımızda aday olmalarını sağlayarak, onlara çok farklı fırsatlar sunarak. Türkiye Üzerine yeni bir oyun inşa ediyor. Bu oyun 1999 yılında Eskişehir’de oynandı; Nasıl ki ittifaksız ama özünde büyük bir ittifakla başardıysa, nasıl ki Yılmaz Hoca da tüm saf insanlardan, namuslu insanlardan, Atatürkçülerden, Türk milliyetçilerinden, muhafazakarlardan, devrimcilerden, muhafazakârlardan aynı anda oy alarak, Eskisehir ittifakını kurdu. Onun saf ve çalışkan kişiliğiyle 31 Mart’ta kazanacaktır. İttifakın adı Türkiye İttifakıdır. “Birlikte başaracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün; Porsuk Spor İstanbul Büyükşehir Belediyesi Salonu’nda düzenlenen Eskişehir Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve hayata geçirdiği projelerle ilgili video gösterimi yapıldı.

Özgür Özel’in konuşması öncesinde toplantıda CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce konuştu. Özel şunları söyledi:

“Atatürk’ün evinin kapıları siyasi görüşü ne olursa olsun tüm güzel insanlara, tüm cesur insanlara, dürüst Eskişehir halkına sonuna kadar açıktır… İzlediğimiz filmler senaryo olsa, hayal ürünü ve çekilmiş olsa… , inanılması kolay filmler olmaz bunlar.Ama hepiniz biliyorsunuz ki her santimetresi Porsuk çamura bulanmışken ayağına basan, emek veren, mekana bakan, hayalini kuran büyük bir başkan. Eskişehir bozkırda kendi kaderine terk edilmişken, bir dünya şehri, çok çalışarak bir Avrupa şehri, bir dünya şehri yarattı, 1 milyon turist çekebilecek bir şehir yarattı. Onun jübilesine tanıklık ediyoruz. öğretmen Yılmaz Büyükerşen.

Bu tür vedalar çok zordur. Sonra ne olur? Adayımız az önce kadın adaylara verdiğim destekten bahsetti. Evet, kadın adaylar ve genç adaylar istiyoruz. Partimizin, belediyelerimizin ve Parlamentomuzun daha çok gençle, kadınla, siyaset yaptığımız dostlarımızla dolmasını istiyoruz. Ancak bu fırsatı her yerde bulamıyoruz. Burada, bu şehirde, bu şehrin önde gelen yöneticileri Yılmaz Hoca, çok değerli Başkanımız Kazım Kurt ve Başkanımız Ahmet Ataç’tır. Gençlere fırsatlar veren, ‘Yapamazlar’ diyerek kadınları görmezden gelmeyen, bilgi ve tecrübelerini onlarla paylaşan, onlara alan açan bu kusursuz insanlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş iradesini ve kurucu liderinin iradesini tereddütsüz koruyanlardır.

“BAŞARACAKTIR, İNANIYORUZ”

Onlar sayesinde Yılmaz Hoca, bugün, kendisinden 30 yaş küçük, oğlu yaşında, 50’li yaşlarının başındaki bir Cumhuriyet hanımına gönül rahatlığıyla Eskişehir’i bırakabilir ve burayı Cumhuriyet hanımına emanet edebilir. Cumhuriyet hanımı Ayşe Ünlüce tereddütsüz. Bunlardan Yılmaz Hoca’ya şükranlarımızı, Ayşe Hanım’a da başarı dileklerimizi canı gönülden iletiyoruz. Başarılı olacaktır, buna inanıyoruz.

“AYŞE HANIM’A SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ VE ESKİŞEHİR’E GÜVENİYORUZ”

Bu tür vedalar zor ve risklidir. “Ya bu büyük başarı uzun sürmezse ya da yeni gelen bunun kıymetini bilmezse?” diyorlar. Yılmaz’dan sonra başka bir siyasi partinin, şehri şehir olarak değil, kazanç olarak gören, buranın değerlerini içselleştirmek yerine başkalarına yaşatmak isteyen bir kişinin buraya gelmesi bu şehre yazık olur. Hoca. Bu nedenle önce hukuk fakültesini bitirmiş, genç yaşta kadın hakim olarak adaleti dağıtmış, ardından da avukatlık mesleğini başarıyla icra etmiştir. Daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak sadece CHP’li belediyelere değil 14 belediyeye de eşit ve değerli hizmet vererek Yılmaz Hoca’ya hizmet etti. Belediyenin hem öğrencisi hem yol arkadaşı olan, bu belediyeyi en iyi tanıyan Ayşe Hanım’a güvenimiz tamdır. Biz bunu Eskişehir’e emanet ediyoruz.

“ESKİŞEHİR, 31 MART’TA OFİS VEYA POZİSYON İÇİN ESKİŞEHİR’İ SATILAN BİRİNE EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR”

“ESKİŞEHİR OY HIRSIZLARINA OY VEREMEZ, HATTA SELAM VEREMEZ”

Daha bir yıl önce Eskişehir halkını kandırdı, oylarını aldı, o oyları Recep Tayyip Erdoğan’a karşı toplayıp Recep Tayyip Erdoğan’a getirdi; Pozisyon karşılığında Eskişehir’i satan birine en güzel cevabı 31 Mart’ta Eskişehir verecek. Eskişehir’in geleceği, Eskişehir’in oyununu çalıp gidenlere emanet edilemez. Oy hırsızlarına, irade hırsızlarına, onun geleceğini çalacak olanlara, Eskişehir’in ne oyu, ne de selamı var. Ben Eskişehir’e canı gönülden inanıyorum.

“SİZDEN BİR TÜRK REKORU BEKLİYORUM”

Benim Eskişehirlilerden umudum var. 31 Mart’ta sandık başına gittiğinizde geçmişte AK Parti veya MHP’ye üye olmuş olabilirsiniz. Yarın da o partilere oy verebilirsiniz. Ama ahlakı, vicdanı ve bu güzel Eskişehir’i korumak, sarayla iş birliği yapan ve Eskişehir’i aldatan bu akla cevap vermek ve tüm Türkiye’ye örnek olmak adına 31 Mart’ta Eskişehir’de bir Türkiye rekoru bekliyorum. CHP adı ve Ayşe Lider adına. senden.

“YILMAZ BÜYÜKERŞEN BİR ELE ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE, BİR ELE TÜRKİYE’DEKİ CHP BELEDİYELERİNE OLACAK”

Gelecekte de hep birlikte olacağız. Kazım Lider’le, Ahmet Belediye Başkanı’yla, dışarıdaki ilçelerimizde 12 cumhurbaşkanımızla. Ayşe Başkanımızla birlikte yazılan bu büyük tarihi ve efsane hizmetleri hep birlikte sürdüreceğiz ve geliştireceğiz. Peki Yılmaz Büyükerşen o dönemde ne yapacak? Şunu söyleyeyim Yılmaz Büyükerşen ne evinde oturacak, ne de emekli olacak. Yılmaz Büyükerşen bir elini Türkiye’deki Büyükşehir Belediyesi’ne, diğer elini de CHP’li belediyelere verecek. Buradan ilan ediyorum. İlk buluşmaları 31 Ocak’ta Ankara’da tüm büyükşehir belediyelerimizin temsilcileri, adayları ve yöneticilerinin katılacağı bir çalıştay olacak. Bu atölye yerel oy Süreç değerlendirme çalıştayı. Çalıştayın açılışında ve başında olacak. Bunun ardından Yılmaz Büyükerşen; Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerin sunduğu güzel hizmetlerin ortak olması, iyi projelerin diğer belediyelerde de hayata geçirilmesi, hizmetlerin standartlaştırılması ve geliştirilmesiyle ilgilenen CHP’nin oluşturduğu yeni kurulun Genel Koordinatörüdür.

“YILMAZ BÜYÜKERŞEN ÖĞRETMENLİĞE DEVAM EDİYOR. CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ BELEDİYE ÖĞRETMENİDİR”

Eskişehir’deki bu büyük başarıyı yeni aldığımız belediyelere ve hizmet vermeye devam ettiğimiz belediyelere taşımak, hangisi işini iyi yapıyorsa onu diğerine aktarmak, Türkiye’nin her yerine tek elden hizmet vermek, tek kaynak oluşturmak. farklı kartlar yerine kartların tüm şehirlerde geçmesini sağlamak, tüm belediyelerimizde en yeterli hizmeti sunmak. Yılmaz Büyükerşen eşit ve ayrımcılık yapılmadan sunulması için ders vermeye devam ediyor. CHP’li belediye başkanlarının belediye öğretmenidir. Teslim oluyorum.

Buradan başladığımız yolda birlikte ilerleyeceğiz. Yolumuz 31 Mart’tır, evet büyük bir oyunla karşı karşıya olduğumuzun bilincindeyiz ama yolumuzdaki büyük zaferin ilk durağı 31 Mart’tır.

“ERDOĞAN TÜRKİYE ÜZERİNDE YENİ BİR OYUN KURUYOR”

“YILMAZ HOCA ESKİŞEHİR İTTİFAKINI KURDUĞU GİBİ 31 MART’TA KAZANACAK İTTİFAKIN ADI TÜRKİYE İTTİFAKIDIR”

Bu oyunu nasıl crackleyeceğiz? Nasıl ki Eskişehir 1999’da ittifaksız ama esasında büyük bir ittifakla bu oyunu başardıysa, tıpkı Yılmaz Hoca’nın tüm temiz insanlardan, iyi insanlardan, Atatürkçülerden, Türk milliyetçilerinden, muhafazakarlardan, devrimcilerden, muhafazakârlardan oy alarak Eskişehir ittifakını kurması gibi. aynı zamanda temiz ve çalışkan kişiliğiyle. 31 Mart’ta kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Her zaman birlikte başaracağız.

Bizim işimiz muhalefetle kavga etmek değil. Bize savaş ilan edenler oldu ama ben tüm muhalefete barış ilan ettim. Bize çelme takanlar oluyor, dönüyoruz, el sıkışıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Bize komplo kuranlar var, görüyoruz ama müdahale etmiyoruz. Bizim yolumuz, Cumhuriyete ve Atatürk’ün baba ocağına kurulan her türlü tuzak ve komplolara karşı CHP ve Türk ittifakını kurmaktır. Buna inanıyoruz. Biz bu ülkeye güveniyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul üzerinde helikopter uçurmasını ve topraklarını Arap korsanlara ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışında vaat ettiği bazı hanedan sahiplerine pazarlamasını istemeyenler; Ankara’nın parsel parsel tekrar ele geçirilmesini istemeyen, Türkiye’de sahip olduğumuz belediyelerdeki güzel hizmetin devam etmesini, kendi şehirlerinde CHP belediye yönetiminin olmasını isteyen herkese şunu söylemeliyim. Başta Eskişehir olmak üzere Türkiye’de görülmesi ve ziyaret edilmesi istenen tüm şehirlerin CHP’li belediye başkanları tarafından mümkün kılındığını söyledi. yönetir. Öğrencilerin üniversite sınavında en çok tercih ettiği illeri CHP’li belediyeler yönetiyor. İnsanlar göç ediyor, göç ettikleri belediyeler bizim belediyemizde, göç ettikleri belediyeler ise Cumhur İttifakında. Bunun bir anlamı var. Yönettiğimiz şehirleri iyi yönetiyoruz.

“ŞEHİRİNİZİ ESKİŞEHİR YAPMAK HERKESİN ELİNDE”

Artık Anadolu’nun her yerindeki vatandaşlarımıza, CHP’li belediyelere gitmek, göç etmek, orada yaşamak isteyenlere şunu söyleyebilirim. Mesela Karşıyaka’da, Beşiktaş’ta, Yenişehir’de, Nilüfer’de, Eskişehir’de, Tepebaşı’nda, Odunpazarı’nda hepinizi aynı anda ağırlamamız mümkün değil. Ancak 31 Mart’ta vereceğiniz oylarla şehrinizi Eskisehir, Karşıyaka, Beşiktaş, Bodrum ve Marmaris’e dönüştürmek sizin elinizde. 31 Mart’ta oyunuzu verin, bu keyifli belediyeciliği memleketinize taşıyalım.

“KALKIN VE BU SEÇİMİ KAZANIN”

Bundan sonraki dönem hepimiz için çok koşacağımız, çok çalışacağımız, birlikte başaracağımız, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında kendimize yeni bir yol açacağımız ve yolun sonunda partisini yapacağımız bir yolda koşmamızdır. Atatürk’ün, Gazi’nin partisi, ikinci yüzyılda ilk seçimlerde iktidara gelen parti. Bu yolculuğa hazır mısın? Sonra da Eskişehir’den başlayarak, yerel seçimlerden başlayarak hep birlikte önce Eskişehir’i ayağa kaldırıyoruz, sonra Türkiye’yi ayağa kaldırıyoruz. Ayağa kalkın ve bu seçimi kazanın. Sana güveniyorum, bu örgüte güveniyorum, Eskişehir’e güveniyorum. Ayağa kalkın ve bu seçimleri kazanın. Bu zaferi 31 Mart’ta elde edeceksiniz. Bu büyük vefadan dolayı Yılmaz Büyükerşen hocama ve ekibine güzel şehrimiz Eskişehir’e teşekkür ediyorum. “İyi ki varsınız efendim, iyi ki varsınız, Eskişehir.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu